Tegen het einde van 2018 zullen we terugkeren naar de belangrijkste muzikale trends van dit jaar: de ontwikkeling van het album, de vrouwen domineren de rock, de herfst domineert de paus en festivals kunnen op het ontmoetingspunt zijn.

Is het album dood?
Niet als je de artiesten vraagt ​​naar het beste album van dit jaar: Taylor Swift, Drake en Post Malone. Toch is het moeilijk te vermijden dat de albums van Sgt niet langer relevant waren voor de muziekwereld. Pepper.

Veel van de liedjes die dat jaar werden besproken, werden niet met albums afgeleverd: Childish Gambino “This is America” ​​Ariana Grande “Thank You, Next,” Kanye West’s “I Love It” en Lil Pump. Al deze liedjes worden begeleid door zwaar besproken bestanden. Hoewel een virale video geen nummer op kaarten zo eenvoudig specificeert als Billboard de Metric Hot 100 heeft aangepast om meer in de stream te wegen, is het bijna essentieel om te maken. Een kliksong … vooral als het een dramatisch debuut is, zoals ‘This is America’ dat valt als Donald Glover het op Saturday Night Live speelde.

Albums die altijd belangrijk lijken, worden steeds meer soundtracks. Een ster-geboren en Bohemian Rhapsody stuurden beide de liedjes naar de stratosfeer en de Red Dead Redemption 2-game-soundtrack staat erom bekend vanaf het begin meer te doen voor Amerikaanse muziek dan welk ander album dan ook. Oh, broeder, waar ben je? Soundtrack in het jaar 2000.

Vrouwen controleren de rok … waarom ventileren ze niet?
De beroemdste gitaaralbums van het jaar werden voornamelijk geproduceerd door vrouwen: Mitski (Be The Cowboy), Courtney Barnett (vertel me hoe je je echt voelt), Kacey Musgrave (Golden Hour), Snail Post (Lush), Mommy Soccer Clean), Neko Case (Hell-On) … de lijst gaat maar door. Maar als je kijkt naar de lijst met de beste rotsen die een airplay krijgen, wat zie je dan? Men. Lovelytheband, Foster the People, Weezer, Muse en natuurlijk Imagine Dragons. Hetzelfde geldt voor de nationale hitlijsten, die hun eerste week drie decennia eindigden zonder een vrouw in de top 20-hitlijsten.

Wanneer zullen vrouwen hun handelsuitgaven beginnen innen? Eindelijk kunnen we hopen, want de wind draait. Meisjes kopen evenveel gitaren als jongens en dealers weten dat ze moeten breken met hun gecentreerde cultuur als ze geld willen verdienen.

Wanneer eindigt de leeftijd van de oogst?
Je zou kunnen denken dat we dit jaar niet veel praten over het schoppen van muziek … Fetty Wap was 2015 en “Black Beatles” is het nummer dat je familie gebruikte om hun 2016 Thanksgiving Day Model Challenge-video te maken. ,

Maar de slagen in valstrikken gingen niet weg … ze werden alomtegenwoordig. Zoals Rolling Stone zegt: “Pitfall is de nieuwe paus.” Dit jaar voor hits van artiesten die niet echt bedrijfssterren worden genoemd: Ariana Grande (“God is een vrouw”), Taylor Swift (“End Game”), Selena Gomez (“Fetish”)), Demi Lovato (“Say you love me”) en zelfs Kelly Clarkson (“Love So Soft”). Verschillende hip-hop smashes werden gepakt.

Wat zit er tussen de kleine en glitchy kick-beats in die ze zo plakkerig maken? Tegen een achtergrond van het einde van 2017 speculeerde de New York Times dat dit te maken zou kunnen hebben met de donkere sfeer van het land en / of de stijl van kleine luidsprekers, omdat we goed geschikt zijn voor onze telefoons. Ten slotte is de mode aan het veranderen – dat zal altijd zo blijven – maar op dit moment is de oogst volkomen normaal.

Het grootste verhaal, zoals Times in de beoordeling van dit jaar vermeldt, is de opkomst van hiphop in een genre dat net zo dominant is als het waarschijnlijk is om iemand anders te overweldigen. Maar we zullen dit verhaal het komende jaar houden wanneer we terugkeren naar trends in het decennium.

Hebben we de top bereikt?
Festivals hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de popmuziek, maar de laatste jaren lijken ze groter te zijn. De epische live stream van Beyonce in Coachella startte een nieuwe bar, maar de lat lag al hoog. Er zijn zoveel grote festivals nu dat ze letterlijk worden geraakt door plank-clausules die voorkomen dat artiesten overal in de buurt optreden … en dan zijn er talloze kleinere, meer gespecialiseerde festivals. Zal 2019 het jaar zijn waarin we eindelijk het festival hebben?

Zo is het niet. De volgende grens is Azië met zijn grote bevolking en zijn artiesten, met name de K-popbands die steeds populairder worden. Binnenkort

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here