Terwijl Joodse families overal ter wereld de granaatappel eten die ze gewoonlijk bij Rosh Hashanah eten, kunnen ze niet beseffen dat de vrucht, met zijn sappige rode zaden en kroonblad, een sleutel kan zijn tot sierlijke veroudering.

Er wordt gezegd dat koning Salomo zijn kroon ontwierp op basis van granaatappelen en dat het beeld van de vrucht vaak op de oude Joodse munten verschijnt. Van de granaatappels wordt gezegd dat ze 613 zaden hebben, wat overeenkomt met de 613 Joodse voorschriften of geboden geïntroduceerd door de Thora die de Joodse levensstijl beheersen. Om deze reden, en omdat het vruchtbaarheid, kennis, leren en wijsheid vertegenwoordigt, en seizoensgebonden is in Israël, wordt het meestal weergegeven op de joodse nieuwjaarstafel.

De associatie van Pomegranat met kennis, leren en wijsheid kan niet ver van de waarheid zijn. Granaatappelzaadolie (PSO) bevat hoge concentraties van Punisch zuur, of omega 5 zoals het ook wordt genoemd, waarvan wordt aangenomen dat het een van de krachtigste antioxidanten in de natuur is.

Start Daily Israel’s Startup per e-mail en Never Miss Our Best Stories Meld je GRATIS aan
“De oxidatie van eiwitten en lipiden speelt een belangrijke rol bij veroudering en neurodegeneratie in de hersenen in het algemeen,” zei professor Ruth Gabizon, een onderzoeker naar degeneratieve hersenziekten op de neurologische afdeling van het ziekenhuis. Hadassah Universiteit van Jeruzalem. “Hersencellen sterven na verloop van tijd, vanaf het moment dat we tieners zijn en ze worden niet vervangen.”

Prof. Ruth Gabizon, onderzoeker van degeneratieve hersenziekten in de neurologische afdeling van het Hadassah University Hospital in Jeruzalem (met dankbaarheid)
Gemeenschappelijke dagelijkse activiteiten, zoals het verteren van voedsel en ademhalen, creëren vrije radicalen die oxidatie en schade aan menselijke cellen, vooral hersencellen, veroorzaken. In tegenstelling tot bloed- of huidcellen worden hersencellen niet vervangen door nieuwe. Dus vrije radicalen zijn schadelijk voor onze gezondheid en bedreigen ons denken, geheugen, oriëntatie en alertheid onder anderen.

Degeneratieve hersenziekte en atrofie zijn kenmerkend voor slopende ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, Parkinson en Creutzfeldt-Jakob, waarbij hersencellen worden vernietigd, gevolgd door een snelle functionele en gedragsstoornis en uiteindelijke dood.

Het aantal mensen met dementie wereldwijd, bijvoorbeeld, zal naar verwachting bijna elke 20 jaar verdubbelen, tot 75 miljoen in 2010 en 131,5 miljoen in 2050, volgens Alzheimer’s Disease International.

Vecht met eten
Veroudering en degeneratie van de hersenen is een natuurlijk en onvermijdelijk proces, legt Gabizon uit, maar kan worden versneld of uitgesteld, afhankelijk van onze levensstijl.

Antioxidanten staan ​​bekend om hun vermogen om te beschermen tegen vernietiging van hersenen en lichaamscellen. Ze komen voor in voedingsmiddelen zoals bosbessen, bosbessen, bonen, artisjokken, noten en voedingsmiddelen die vitamine E bevatten.

GranaGard is een voedingssupplement met granaatappelzaadolie (dankzij de Efrat Eshel)
“Als we de niveaus van vrije radicalen kunnen controleren, kunnen onze cellen beter werken en langer leven”, zei Gabizon. “Onze aanpak is dat, hoewel we patiënten met ernstige aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer niet kunnen behandelen omdat ze worden gediagnosticeerd op een moment dat een groot aantal hersencellen al is overleden, we in staat zijn om de ziekte in een vroeg stadium te bevorderen of zelfs te voorkomen epidemieën bij gezonde mensen met een risico op het ontwikkelen van neurogenese, die eigenlijk de meesten van ons zijn.

“Dit verlengt de levensduur van hersencellen en verbetert hun functie, zelfs onder vreselijke omstandigheden waarbij het lichaam vol zit met” biologisch afval “als destructieve oxiderende vrije radicalen.”

 
Antioxidanten, die in veel soorten fruit en groenten aanwezig zijn, kunnen in principe beschermen tegen de vernietiging van de hersenen en lichaamscellen. En dit is het geval van granaatappelolie.

Helaas hebben antioxidanten die we via voedsel en supplementen consumeren niet altijd het gewenste effect omdat ze worden geconsumeerd in een concentratie die te laag is of wordt afgebroken in het spijsverteringsstelsel en daarom nooit de hersenen of andere cellen bereikt.

De uitdaging, zei Gabizon, is om ervoor te zorgen dat de granaatappelolie die we eten, die meestal door de lever wordt gefilterd, de lichaamsdelen bereikt die nuttig kunnen zijn.

Dus Gabizon werkte samen met prof. Shlomo Magdassi – een expert in nanotechnologie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here